Pages

Kuantum düşünce
Akın Berk Sürücü

Affiliate Nedir? Affiliate Marketing Nedir? (Kişisel Gelişim)

Affiliate ve Affiliate Marketing; internet üzerinden pazarlama faaliyetlerini yürüten kurumsal firmalar ve internet üzerinden kazanç olanakları arayan bireylerin sık kişisel gelişim sık karşılaştıkları bir kavramdır. Bir diğer adıyla Satış Ortaklığı, İş Ortaklığı ve Affiliate Pazarlama olarak da bilinen bu kavramların gerçekte anlamları nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Affiliate: Bir kişi veya kurumun kendisinden daha büyük bir organizasyona bağlanması durumudur. (Sc: Oxford Advanced Learners Dictionary)
Marketing: Pazarlama
Affiliation: Bağlı olma durumu
Dolayısıyla Affiliate Marketing; bir kişi veya kurumun daha büyük bir organizasyona tanıtım ve pazarlama desteği amacıyla bağlanması ve bu şekilde yürütülen tanıtım ve pazarlama faaliyetleridir.

Affiliate Marketer ise bu büyük organizasyonun tavsiyeci iş ortağıdır.

Affiliate kelimesinin Türkçede tam karşılığı olmasa kişisel gelişim bile "iş/oluşum ortaklığı" olarak tanımlanabilir. Ben bu kavramları bazı vatandaşlarımız tarafından janjan'lı olarak tabir edilse de İngilizceden geldiği için orijinal tanımıyla kullanıyorum. Çünkü Türkçe kullanıldığında bu kavramlar kendi tanımından uzaklaşıyor...

Affiliate Marketing İnternet Girişimcilerinin Dikkatini Çekiyor

Affiliate Marketing internette kullanım şekliyle birey veya kurumlara işlerini internet üzerinde kurmaları ve geliştirmeleri için çok çeşitli fırsatlar sunuyor. Bireylerin özgür hareket edebilmelerine ve kişisel gelişim özgür düşünmelerine olanak tanıyor. Bu yüzden de girişimcilik ruhu taşıyan her bireyin dikkatini çekiyor.

Affiliate Marketing modeli internet girişimcileri için evden ve hatta dünyanın herhangi bir yerinden yönetilebilen bir iş ortaklığı olduğundan dolayı cazibesi gün geçtikçe artıyor. Çünkü girişimci internet üzerinde kurulu bir sisteme entegre oluyor. İşi sistem yapıyor, girişimci kendi sistemini kurup yönetebiliyor. Bu açıdan bakıldığında profesyonel bir "affiliate marketer" bir sistem yöneticisi haline geliyor. Hazırlanacak proje birkaç sayfadan oluşan bir websitesi üzerine kurulabileceği gibi, binlerce sayfası olan bir websitesi üzerine de entegre edilebilir


Türkiye’de ve Dünyada Örnek Affiliate Marketing Modelleri
Affiliate Marketing kişisel gelişim büyük bir organizasyon ile daha küçük bir organizasyon veya bireylerin iş birliktelikleri ile kişisel gelişim oluşuyor. Örneğin gittigidiyor.com ebay ile ortaklık kurarak işini büyütebiliyor. Bireyler kişisel gelişim gittigidiyor.com ile daha basit anlamda ortaklık kurabiliyor. Bunun sonucunda bir pazarlama zinciri karşımıza çıkıyor. Kısacası Afiliate Marketing bir win-win modeli ve bu model tüm dünya tarafından benimsenmiş durumda ve gün geçtikçe cazibesi artıyor.

İnternet üzerindeki bildiğimiz dünya markalarının nasıl bu kadar büyüdüğünü araştırdığımızda birçoğunun bu modeli kullandığını fark edebiliriz. Örneğin; amazon.com, intercontinantelhotels, ebay, expedia.com, tripadvisor.com... tüm bu büyük organizasyonlar marka değerlerini arttırmak, işlerini geliştirmek için affiliate marketing modelini de kullanırlar.

Gelir Elde Etmeyi Düşünen Bireysel Girişimciler İçin Son Bir Söz

Eğer internet kişisel gelişim üzerinden gelir elde etmeyi düşünen bireysel bir girişimci iseniz, gözünüzü dört açın ve size satış ortaklığı sunan teklifleri inceleyin.

Yazar Hakkında

Türkiye'de uygulanmış ilk Article Marketing Projesi olan "Makale Marketi"nde Editör ve Arama Motoru Optimizatörü olarak çalışmaktadır. Eğer siz de işiniz ile alakalı potansiyel hedeflerinize ulaşmak ve web sitenizin trafiğini arttırmak istiyorsanız 'ne !

1 response to " "

  1. Your Affiliate Money Making Machine is waiting -

    And getting it set up is as easy as 1..2..3!

    Here's how it all works...

    STEP 1. Choose which affiliate products the system will promote
    STEP 2. Add push button traffic (it LITERALLY takes 2 minutes)
    STEP 3. Watch the system explode your list and sell your affiliate products all on it's own!

    So, do you want to start making money??

    Click here to make money with the system